Előfizetői tartalom

Segítget a javuló nemzetközi hangulat talpra állni a forintnak

Portfolio
A befektetők kockázatvállalási hajlandósága minimálisan javulni látszik a fejlett részvénypiacok, a hitelkockázati felárak, illetve a kamatkülönbözetre játszó főbb finanszírozó devizák (japán jen, svájci frank) mai mozgása alapján. Ez segített a forintnak is korrigálni a tegnap esti 256 közeli szintről, amely egyhónapos mélypontot jelentett az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán is néhány bp-os hozamcsökkenés látszik a tegnap esti szintekkel összevetve.

eurhufcomp A forint/euro jegyzések a reggeli 255.50-255.80 körüli nyitást követően süllyedni kezdtek, jelenleg már 254.70-255-nél jár a kurzus. A forint/dollár árfolyam is forinterősödést tükröz: a jegyzések a reggeli 174 körülről mintegy egy egységgel süllyedtek mostanra. Hazai gazdasági-politikai fejlemények ma sem várhatók, amelyek érdemi piacmozgató hatással járhatnának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés