Előfizetői tartalom

Merre tovább dollár? - Összeomlás, vagy talán feltámadás?

Portfolio
A következő hónapokban még intenzív leértékelődési nyomás alatt állhat a dollár az euróval szemben és a Reuters által a napokban megkérdezett több mint 60 devizapiaci stratéga közel fele továbbra is úgy látja, hogy a következő fél évben a lélektanilag kritikus 1.50-es szint fölé emelkedhet az árfolyam. Az év második felében azonban a gazdasági ciklusok, illetve az abból következő kamatpályák miatt a dollár mérsékelt erősödését vetítik előre a piaci szereplők a konszenzus szerint. Vannak azonban továbbra is olyanok, akik tartósan borúlátóak az amerikai fizetőeszköz jövőjét illetően.

Egy hónap múlva a konszenzus (medián) szerint 1.48-on, három hónap múlva 1.47-en, hat hónap múlva 1.45-ön, míg 12 hónap múlva 1.40-en áll majd a dollár/euro árfolyam, azaz a zöldhasú második félévi erősödését vetítik előre a devizastratégák. Jelenleg 1.47 körül mozog a kiemelten figyelt kurzus, amely eddigi történelmi maximumát tavaly november végén 1.4970-en állította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés