Előfizetői tartalom

Nem támadták meg januárban a forintot

Portfolio
Visszafogott volt a külföldiek januári nettó forinteszköz-eladása és a jelek továbbra sem mutatnak abba az irányba, hogy spekulatív támadás miatt gyengült volna az elmúlt napokban történelmi mélypontra a forint - fejtette ki álláspontját a Magyar Nemzeti Bank friss ábrakészlete alapján Szabó E. Viktor. A Credit Suisse Alapkezelő befektetési igazgatója hangsúlyozta, hogy a régiós devizákkal együtt értékelődött le a nemzetközi piaci környezet hatására a forint, és míg a külpiaci fejleményekben érdemi változás nem következik be, addig érdemi fordulat sem valószínű a magyar fizetőeszköz piacán. A régiós devizákat többek között az egyre súlyosbodó ukrán és orosz pénzpiaci helyzet is sújtja.

Az MNB által közzétett adatok szerint januárban nettó értelemben mintegy 250 milliárd forintért adtak el forintot a piaci mozgásokra rendszerint komoly befolyással bíró külföldiek. Ez meglepően enyhe tőkekivonás ahhoz képest, hogy közben a havi átlagárfolyam tekintetében 6%-kal esett a forint az euróhoz képest (a hónap végén begyorsult a forintesést a statisztikai közzététel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái