Előfizetői tartalom

Már a héten piacra dobjuk a devizakötvényeket? (2.)

Portfolio
A magyarországi piacok szempontjából a hét legfontosabb eseménye a devizakötvény kibocsátás lesz, miután az Államadósság Kezelő Központ a befektetői roadshow végéhez közeledik - írják az UniCredit elemzői heti térségi anyagukban. Mint ismert, a kibocsátó részéről korábban már többször is jelezték, hogy akár már az idei első negyedévben jöhet a magyarországi devizaalapú államkötvény kibocsátás. Ezt követően bízott meg nagy bankokat a befektetői találkozók megszervezésével az ÁKK, illetve egy piaci beszámoló szerint várhatóan dolláralapú lesz a mostani kibocsátás.

Magyarországgal kapcsolatban a héten lehetséges eurókötvény kibocsátásra fókuszálunk - írják legfrissebb, régiós piacokkal foglalkozó elemzésükben az UniCredit szakértői, akik azt is megemlítik, hogy a magyar állam 4 milliárd eurós bruttó külső finanszírozási igénnyel rendelkezik és eközben a jegybanknál 2,8 milliárd euró értékű devizabetéte van. A múlt heti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés