FONTOS Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje
 
Előfizetői tartalom

Ha ezeket nem lépik meg, összeomlik az euró

Portfolio
Azzal, hogy az adósságválság begyűrűzött az euróövezet harmadik legnagyobb gazdaságába, Olaszországba, egyre többen teszik fel a kérdést: túléli-e a krízist az euró? A Financial Times hasábjain szintén az euróövezet túlélési esélyeit firtatják: az euróövezet egésze agresszív (tabukat ledöntő) lépést kell tegyen, különben darabokra hullik.

Megmenekül az euróövezet? A francia és az olasz vezetők már felteszik ezt a kérdést, legalábbis Görörországgal kapcsolatban - kezdi a Financial Times hasábjain megjelent véleménycikkét Martin Wolf. Ha az európai döntéshozók tudták volna két évtizeddel ezelőtt, amit most, akkor soha sem álkották volna meg a közös európai fizetőeszközt. Jelenleg csak az euró széthullásától...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés