Előfizetői tartalom

Új mélyponton járt a forint - Mi jöhet most?

Portfolio
A múlt héten elért 307,5 feletti tartományban is járt ma délelőtt az euró árfolyama, azaz új 14 hónapos mélypontra esett a forint. A Portfolio.hu-nak kommentárt küldő devizakereskedők nem láttak rendkívüli forgalmat délelőtt a piacon, de idegességre utaló jeleket igen. Egyesek szerint most már a tavaly januárban kialakult lokális mélypontok kerülnek a piac fókuszába (315-318-as euróárfolyam). Közben az állampapírok másodpiacán csekély az aktivitás, és éppen emiatt nincs is érdemi hozammozgás a kötvények körében.

A 307,4-es szint átugrása után stop-loss szintek aktiválódtak, az tolta még feljebb az euró árfolyamát 308,5-ig - jelezte érdeklődésünkre Ruzsnyi Ákos. A Commerzbank devizakereskedője úgy látta, hogy a forgalom átlagos volt, de "az érezhető, hogy ideges a piac, de most leginkább Ciprus miatt szenvedünk". Ő úgy látja, hogy a következő fontosabb ellenállás a forint gyengülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés