Előfizetői tartalom

Féléves mélyponton a forint

Portfolio
Napok óta állóvízhez hasonlított a helyzet a bankközi forintpiacon, hiszen az euróval szembeni jegyzések a 309,5-ös szinthez tapadtak, de a szerda éjjel bejelentett, Oroszország elleni szankciók csütörtökön már a forintpiacon is kezdték éreztetni hatásukat. Volt ugyanis egy hirtelen forintgyengülés a bizonytalan nemzetközi befektetői hangulat mellett. Közben a dollár újabb egyhavi csúcsra kapaszkodott az euróval szemben, így a zöldhasú ellenében csaknem féléves mélypontra bukott a forint. A Varga Mihály által ma bejelentett költségvetési megszorítás kezdetben nem járt piacmozgató hatással.

2014. július 17. 16:59 Megosztás Féléves mélyponton a forint a dollárral szemben A dél körüli hullámszerű forintgyengülés után stabilizálódott a helyzet: az euróval szembeni jegyzések 311 közeléből 310 közelébe visszasüllyedtek és azóta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés