100as forint mnb
Deviza

Elfogyott a forint ereje

Portfolio
Az elmúlt napokban elsősorban a nemzetközi hangulat javulásából profitált a magyar deviza, péntek estére viszont elfogyott a forint ereje, az euróval szembeni jegyzés 332 közelében ragadt.

Egyelőre 332 közelében ragadtunk

Péntek este 332-nél járt a forint az euróval szemben, ez közel 0,1 százalékos erősödést jelentett csütörtök estéhez képest. A magyar deviza tegnap érezhetően erősödött, amivel el tudott távolodni a 335-ös szinttől és lassan a 330-at veheti célba. A dollárral szemben most 300,7-nél járunk, míg az angol font közel 381 forintba kerül.

Tépik a fontot

Jelentősen erősödött az angol font a vezető devizákkal szemben, miután csökkent a megállapodás nélküli Brexit esélye. A dollárral szemben 1,6%-os az erősödés mértéke.

Brexit: zöld a lámpa a megállapodásra!

Miután konstruktív volt a brit és az EU Brexit-ügyi főtárgyalójának ma reggeli egyeztetése, utóbbi megkapta péntek délután az intenzív tárgyalások folytatására a mandátumot a 27 EU-tagállam nagykövetétől – jelezte a Reuters. Ez azt jelenti, hogy nőtt a következő egy hétbeli új Brexit-megállapodás esélye és ennek reményében tépik az angol fontot.

Tovább a cikkhez

A forint kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum konferencián.

Péntek reggel 331,9-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett csütörtök estéhez képest. A magyar deviza tegnap is érezhetően erősödött, amivel el tudott távolodni a 335-ös szinttől és lassan a 330-at veheti célba. A dollárral szemben most 301,4-nél járunk, míg az angol font 375,3 forintba kerül.

Egyelőre a régiós versenytársak sem mutatnak nagy mozgást, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdett. A feltörekvő piacon a török líra sem mutat komoly elmozdulást a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékkal erősödött reggel.

Az euró is erősödött tegnap, és ma is folytatódik ez a tendencia, a jelenlegi 1,1014-es árfolyam 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A japán jen közben stagnál a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdett.

Az elmúlt napokban elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos hírek javították a hangulatot a piacon, a tegnapi tárgyalási forduló konkrét eredményeiről egyelőre nincsenek hírek, de Trump szerint jól haladnak az egyeztetések. Rövidtávon egyelőre a maximum, amiben bízhatnak a befektetők, az egy átmeneti fegyverszünet a két nagyhatalom között, amivel elhalaszthatnák a további vámok bevezetését.

ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1071775348