100as forint mnb
Deviza

Rákapcsolt a forint hétfő délelőttre

Portfolio
Kora reggel még minimális gyengülést láttunk a forint piacán, délelőttre azonban erősödésbe kapcsolt a magyar deviza, így lassan a 331-et közelíti az euróval szemben.

Erősödik a forint

Délelőttre 331,3 környékére erősödött vissza a forint az euróval szemben, ez már 0,25%-kal alacsonyabb a péntek esti árfolyamnál. A dollár most 300,3-nál jár, az angol font pedig 377,57 forintba kerül. 

A forint és a magyar gazdaság kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum konferencián.

Hétfő reggel 332,37-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A jelek szerint a magyar deviza csak minimálisan reagált az önkormányzati választások eredményeire, a befektetők egyelőre kivárnak, mi lehet a kormánypárt válasza a vártnál gyengébb eredményre. A dollárral szemben most 301,4 körül járunk, míg az angol font 379 forintba kerül.

A régióban a lengyel zloty sem mozdul meg a tegnapi parlamenti választások után, ami annak köszönhető, hogy a papírformának megfelelően az eddigi kormánypárt többséget szerzett a parlamentben. A cseh korona is minimális elmozdulást mutat ma reggel. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,3 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand stagnálással nyitott.

A dollár erősödése megtorpant az utóbbi napokban, visszakapaszkodott 1,10 fölé az euró. Hétfő reggel 0,1 százalékos erősödést mutat megint az amerikai deviza, így 1,103 körül jár a jegyzés. A japán jen eközben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,6 százalékos gyengüléssel nyitott.

A következő napokban kevés komolyabb makroadat jelenik meg, ráadásul ma Amerikában a Kolombusz-nap miatt kereskedési szünnap lesz.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forint érme