falnak ment a forint auto osszetorik1500
Deviza

Falnak ment a forint – Indul az újabb forintesés?

Portfolio
Erős technikai akadályokba ütközött a forint mind az euróval, mind a dollárral szemben, így nem véletlen, hogy csütörtökön lepattant ezekről és látványos forintgyengülés alakult ki. Az azonban lényeges ezzel együtt is, hogy az euróval szemben 330 alatt tudott maradni.

A szerdai munkaszüneti nap alatt egészen 328-ig, kéthavi csúcsra erősödött a forint a megelőző hetek lendületes erősödése mellett, itt aztán elakadt a forint menetelése, és csütörtökön egészen 329,6-ig visszagyengült a magyar fizetőeszköz. Péntek reggel 329,2 körül jár a kereskedés. Ma a 10-kor megjelenő Ifo-index adatra, illetve az előrehozott brit választások mellett a Brexit újabb fejleményeire lesz érdemes figyelni (az EU nagykövetek ma egyeztetnek, hogy mennyi halasztást adjanak a briteknek).

Arra, hogy 328-328,5 között elakadhat a forint menetelése, már kedden felhívtuk a figyelmet és az, hogy ez azóta be is következett, elsősorban technikai elemzési okokkal függ össze. 328-nál húzódik a 100 napos mozgóátlag, egy vízszintes támasz, és egy emelkedő trendvonal is, ráadásul 30 alá bukott a napos RSI is, így itt tökéletes szint lehetett annak, aki a korábbi forintvételi pozíciót zárni akarta, vagy új forinteladási pozíciót akart nyitni. Amennyiben él az EURHUF emelkedő trendje, akkor innen további forintgyengülésnek kellene következnie, ha viszont a következő napokban letörik a 328 körüli szint, akkor komolyabb forinterősödés is kialakulhat és visszatérhet az árfolyam a 320-325 közötti zónába.

Nemcsak a forint euróval, hanem dollárral szembeni árfolyamában is lényeges technikai szintről fordult az árfolyam: 295,5 körül beleütközött az emelkedő trendvonalba és innen látványos volt az emelkedés. Ma reggel 296,4 körül jár a kereskedés.

Címlapkép forrása: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
forint érme