forint
Deviza

335-ig lökte a forintot Trump harcias beszéde

Portfolio
Szerda reggelre 335 közelébe gyengült a forint az euróval szemben miután Donald Trump amerikai elnök tegnap este ismét kemény hangnemet ütött meg a kereskedelmi háborús retorikában, Kínát és az Európai Uniót is ostorozta. Ez ismét előhozta a befektetők félelmeit, ami akár rekordgyenge forintárfolyamot is hozhat.

A forint 334,86-nál járt szerda reggel az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a kedd esti árfolyammal. Tegnap a nap végén még kicsit gyengült a forint miután Trump várva várt beszéde egyrészt nem tartalmazott új konkrétumokat a kereskedelmi háborúval kapcsolatban, másrészt az utalások alapján inkább pesszimisták lehetnek a kilátások, hiszen az elnök Kínát és az EU-t is bírálta kereskedelempolitikája miatt. Így még egy kis lépéssel közelebb kerültünk a szeptemberben látott 336,3-as rekordszinthez. Ha tovább éleződik a feszültség, akkor a következő napokban akár ezt is elérhetjük, erre van is esély, hiszen Trumpnak a napokban kell döntenie arról, kivet-e vámokat az európai autóiparra. A dollár most 304,2-nél jár, míg az angol font 391 forintba kerül.

A régiós devizák is alig mozdultak ma reggel, a lengyel zloty minimális gyengülést, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödést mutat. A feltörekvő piacon a török líra 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig stagnálással kezdett.

A dollár kicsit erősödött Trump tegnap esti szavaira, így az 1,10-es lélektani határon táncol az euró-dollár jegyzés, a következő napokban érdekes kérdés lesz, hogy sikerül-e ez alá menni az amerikai devizának. A japán jen is minimális gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font szintén alig rezdült.

A befektetők ma elsősorban Jerome Powell Fed-elnök kongresszusi meghallgatására figyelhetnek, a szakember a várakozások szerint azt fogja hangsúlyozni, hogy most egy ideig szünetet tartanak a kamatcsökkentésekkel és adatvezérelt üzemmódba kapcsolnak.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy