100as forint mnb
Deviza

Nagyon belehúzott hirtelen a forint – Megmenekültünk a mélypont elől?

Portfolio
A keddi kamatdöntés után hirtelen erősödni kezdett a forint, bár a jegybank a vártnak megfelelően nem változtatott a kondíciókon. A jelek szerint csak kellett valamilyen kiváltó ok a befektetőknek, hogy korrigáljon az árfolyam az utóbbi hetek forintgyengülése után. Ezzel persze még mindig alig sikerült eltávolodni a korábbi forintmélyponttól, és meglepő lenne, ha tartós lenne a jó hangulat a magyar deviza piacán.

Szerda reggel 332,72-nél kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezik a kedd esti árfolyammal. A tegnapi kamatdöntés előtt a szeptemberben látott történelmi forintmélypont is veszélybe került, majd a 335 feletti szintről kezdett visszakapaszkodni a magyar deviza. Egyrészt ott van egy komolyabb ellenállás az árfolyamban a korábbi csúcsot jelentő 336,3 körüli szintnél, másrészt hetek óta alulteljesítő volt a forint, így a vártnak megfelelő jegybank döntés kapóra jött a befektetőknek egy kis korrekcióhoz. Éppen ez utóbbi miatt nem valószínű, hogy a hangulat tartósan jó marad a forinttal kapcsolatban, inkább csak átmeneti fellélegzésről beszélhetünk. Ugyan most rövidtávon nem fenyeget, hogy új történelmi mélypontra gyengüljön a magyar fizetőeszköz, viszont hosszabb távon továbbra sem múlt el a veszély. A dollárral szemben most 300,65-nél járunk, míg az angol font 388,26 forintba kerül.

A régióban most úgy tűnik, hogy a lengyel zlotyt „találták meg maguknak” a befektetők, 0,15%-os gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, miközben a cseh korona a forinthoz hasonlóan stagnál egyelőre. A feltörekvő piacokon a török líra 0,3 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,1 százalékot veszített.

Az euró-dollár árfolyamban egyelőre nem jött el az áttörés, de az sokat elárul, hogy a korábbi dollárerősödés után hosszabb ideje az 1,10-es lélektani határnál toporog a jegyzés, nem tud visszakorrigálni az euró. Ez inkább arra utalhat, hogy a közeljövőben további hírek esetén viszonylag könnyen áttörheti majd ezt a szintet a dollár. A hírek közül továbbra is elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos fejleményekre figyelnek a befektetők, a hét végén pedig fontos konjunktúraadatok is érkeznek majd, melyek befolyásolhatják a devizapiacot is. A japán jen stagnálással kezdte a szerdai napot, míg az angol font 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy