Deviza

Héthavi csúcsra ugrott a font a nagy Brexit-döntés előtt

Portfolio
Miután kedden két közvélemény-kutatás is megerősítette a kormányzó Konzervatív Párt jelentős, 9-12%-pontos, előnyét az ellenzéki Munkáspárttal szemben a jövő csütörtöki előrehozott brit választásokon, az angol font szerda reggel héthavi csúcsra ugrott mind a dollárral, mind az euróval szemben.

A Kantar felmérése szerint 12%-ponttal vezet a Boris Johnson-vezette Konzervatív Párt a Munkáspárt előtt, míg a YouGov keddi felmérése 9%-pontos előnyt mutatott, ugyanannyit mint a szombati felmérése (42% vs. 33%).

Mindez egyfajta fellélegzés a piaci szereplők többségének, hogy jelentős az esély a kormánypárt egyértelmű többségére a brit alsóházban. Ha pedig ez tényleg így is lesz (2016-ban már nagyot hibáztak a közvélemény-kutatók és a tisztán választókörzetes választás pártlistás szavazás nélkül fokozott kockázatokat rejt most is), akkor az ünnepek körül keresztül tudja vinni a Brexit ratifikációját Johnson és január végén ki tud lépni jogilag az EU-ból az ország. Ezután februártól 2020 végéig hatályba lépne az átmeneti periódus, amikor a közös piacban és a vámunióban még benne maradna az ország és a hosszabb távú kereskedelmi kapcsolatról kellene megállapodni, de a 11 hónap rendkívül kevés erre, márpedig Johnson fogadkozik, hogy ezt már nem fogják kinyújtani.

Egy megosztott parlament esetén, amikor egyik formációnak sincs abszolút többsége, csak a bizonytalanság nőne, hogy mi is lesz a Brexitből, az pedig rontja a font megítélését.

Mindezek mellett tehát a font ma reggel erőre kapott és 1,3060-ig jutott a gyengélkedő dollárral szemben, ami héthavi csúcsot jelent. Az euró ellenében 0,8485-nél jutott szintén héthavi csúcsra a font. A forinttal szemben 391-nél jár a font, itt a berajzolt emelkedő trendvonal egyelőre kitart még.

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forinteuroarolyambankjegy