forintdevizaárfolyam
Deviza

330-nál kezd a forint, minden szem Amerikára és Iránra szegeződik

Portfolio
Egy hajszállal a 330-as lélektani határ alatt kezdi a hétfői kereskedést a forint az euróval szemben, így továbbra is ez a lélektani szint határozhatja meg a hangulatot. A nemzetközi piacon a befektetők továbbra is elsősorban az iráni-amerikai konfliktus miatt aggódnak, ez tartogathat olyan híreket a héten, melyek elbizonytalaníthatják a befektetőket.

Hétfő reggel 329,97-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a péntek esti szinthez képest a magyar deviza szempontjából. Várhatóan a következő napokban is a 330-as szint határozza majd meg a kereskedést az euró-forint piacán, elsősorban a nemzetközi hírek függvényében mozdulhat innen valamerre. Lefelé az erősödés korlátja 328 körül lehet, ha viszont romlik a hangulat, akkor megint 330 fölé emelkedhet a jegyzés. A befektetők most elsősorban az amerikai-iráni feszültséggel kapcsolatos hírekre figyelnek, ha tovább eszkalálódik a helyzet, akkor az a forintot is gyengítheti a kockázatvállalás csökkenésén keresztül. A dollárral szemben most 295,6 körül járunk, míg az angol font 386,67 forintba kerül.

A forint régiós versenytársai sem nagyon mozdultak hétfő reggel, a lengyel zloty és a cseh korona is minimális rezdülést mutat a hét elején. A feltörekvő piacokon a török líra szintén stagnálással nyitotta a napot, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékos gyengülést mutat.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látunk nagy elmozdulást, 1,1164-nél jár a jegyzés. Közben a japán jen minimális gyengülést mutat a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékos erősödéssel nyitott a dollárral szemben. Ha az amerikai-iráni konfliktus durvul, akkor az elsősorban a kockázatkerülést befolyásolhatja, így a klasszikus menedékeszközök teljesíthetnek jól, mint a japán jen vagy az arany.

Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint