Előfizetői tartalom

Olyan döntések jönnek még a héten, amik megint keresztbe tehetnek a forintnak

Portfolio
Az MNB a múlt héten döntött a kamat szinten tartásáról, most legalább február végéig nem várható újabb lépés. Ugyanakkor a héten is felbolydulhat a forint piaca, hiszen szerdán a lengyel, csütörtökön a cseh, pénteken pedig a román jegybank tart kamatdöntő ülést. A szakértők pedig azt gondolják, hogy az infláció emelkedése miatt akár a közelgő szigorítást is belengethetik, ami tovább rontaná a forint kilátásait a régióban.

A kelet-közép-európai jegybankok lassan elkezdhetnek aggódni a cél fölé emelkedő infláció miatt, azonban egyelőre vonakodnak kamatot emelni, mivel fenn akarják tartani a gazdasági növekedést az utóbbi időszakban látott lassulás ellenére – írta a hét elején cikkében a Bloomberg. A lengyel jegybank szerdán dönt a kamatról, a várakozások szerint nem változtatnak a 1,5%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés