deviza trader forint árfolyam kereskedő
Deviza

Négyhetes csúcsra ugrott a forint – Meddig tarthat a lendület?

Portfolio
A „minden eszközt kész vagyunk bevetni az árstabilitás eléréséért” MNB-üzenet megfordította a forint esését múlt csütörtökön, csaknem 6 egységgel erősödött azóta az euróval, bő 4 egységgel a dollárral szemben, de nyilván sokakat az érdekel, hogy meddig erősödhet még a forint. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához ismét a technikai elemzés eszközeihez nyúltunk, ami azt mutatja, hogy néhány egységnyi forinterősödés még benne van a levegőben.

Négyhetes csúcsközelben a forint

Mérsékelt erősödést mutatott délelőtt a forint az euróval szemben: a múlt pénteki 335,6-os zárószinthez képest reggel már 334,8-335 között járt a kereskedés, aztán délelőtt 334,5 körülig tovább araszolt a magyar fizetőeszköz. Ez január 22. óta a legerősebb forintot jelenti, azaz szerdán lesz négy hete, hogy utoljára ilyen erős volt. A dollárral szemben 308,7-ig kapaszkodott a forint, ez még csak egyhetes csúcs és amint a reggeli technikai elemzésünkben jeleztük, itt már 308 körül eléri az árfolyam az emelkedő trendvonalat, ami elsőre megállásra késztetheti az erősödési hullámban a forintot.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Pénteken váratlanul gyors tavalyi negyedik negyedéves GDP-adatot közölt a KSH, ami után a Pénzügyminisztérium vezetője azt jelentette be, hogy 4%-ról 3,5%-ra csökkentette az idei növekedési előrejelzését, majd a bizonytalan gazdasági és költségvetési kilátásokra hivatkozva egyelőre csak ígéretet tett további családvédelmi intézkedésekre Orbán Viktor kormányfő a vasárnapi évértékelő beszédében. Előtte péntek este az S&P váratlanul javította a BBB besorolást a magyar államadósságon, a Fitch nem nyúlt hozzá saját hitelminősítéséhez és annak kilátásához sem. 

Mivel e heti makronaptárunk szerint ma az Elnökök napja miatt zárva tartanak az amerikai piacok, így a déli óráktól a szokásosnál alacsonyabb piaci likviditás várható, ezzel együtt is érdekes kérdés, hogy a múlt csütörtökön 340 körülről meglóduló forint meddig tud erősödni az euróval szemben. A jegyzések ma reggel 334,8-ig jutottak, azaz a péntek esti 335,5-ös záráshoz képest már most látszik az erősödés.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Technikai elemzési szempontból a 334 körüli zóna látszik az első lényegesebb támasznak az EURHUF-ban, ott található a december közepétől február elejéig bekövetkezett mozgás 50%-os Fibonacci-korrekciós szintje is. Ha ezen is túljutna a forint, akkor a 332-nél húzódó emelkedő trendvonal lenne a következő fontos támasz, ha pedig azt is letörné az árfolyam, akkor a már 330-nál járó 200 napos mozgóátlag lenne a következő fontos akadály.

A forint dollárral szembeni árfolyamában 309-nél látjuk a jegyzéseket ma reggel és amint berajzoltuk: itt a 308-as szintre kell fokozottan figyelni, az emelkedő trendvonal letörése nyitná meg a további teret a forint erősödése előtt. Ezután a 306-306,3-as zóna, majd a 303,5-304-es zóna lenne a következő erősebb támasz a Fibonacci korrekciós szintekből és támasz vonalakból kiindulva.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép forrása: Getty Images

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
deviza trader forint árfolyam kereskedő