500 forint készpénz bankjegy
Deviza

Ellenáll a forint, nem adja fel az erősödést

Portfolio
A múlt héten látott erősödés a pünkösdi ünnepen is folytatódott a forint piacán, kedd reggel azonban kis megtorpanás látszik, 345 körül egy kis pihenőt tart a magyar deviza. Nem csak a forint, hanem a régiós devizák is kicsattanó erőben vannak, és az euró is nagy menetelésen van túl.

Nem tartott sokáig az erősödés

Amilyen hirtelen jött, úgy el is múlt a forint gyengülése, már ismét 345 alatt járunk az euróval szemben, ami stagnálást jelent a hétfő esti szinthez képest. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Hirtelen gyengül a forint

Kedd reggel hamar a gyengülés felé mozdult a forint, most már 346,3-nál jár az euró jegyzése, ami 0,4%-kal magasabb a tegnapinál. Ezzel alulteljesítő a forint a régióban a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengülése mellett, a cseh korona pedig stagnál. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az MNB bejelentette: nem vesz ma állampapírt. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Itt a szuperfegyver vége? Nem vesz állampapírt a héten az MNB

Nem vásárol államkötvényt a héten az MNB – közölte a jegybank. Elvileg kedden tartották volna a szokásos aukciót, azonban a szokásos időpontban nem hirdette meg a megvásárolni kívánt állampapír-sorozatokat az MNB.

Tovább a cikkhez

Megtorpant a forint, de ekkora menet után nem is meglepő

Kedd reggel 345 közelében járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Ha azonban azt vesszük figyelembe, hogy pénteken 347 körül „vonultunk pihenőre” a hosszú hétvégére, akkor jól látszik a magyar deviza tegnapi jó teljesítménye. Korábban a 350-es lélektani szinttel és a 348-as erős támasszal birkózott sokáig a forint, majd annak áttörése után várható volt, hogy nyílik még további tér az erősödésre, így nem volt meglepetés a hétfői javulás. A dollárral szemben most 309,9-nél járunk, míg az angol font 387,3 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással nyitott reggel, de a feltörekvő piacon sem változott jelentősen a hangulat, a török líra alig mozdult a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett.

Az utóbbi napokban a feltörekvő devizák mellett az euró is jelentősen erősödött, 1,08-ról 1,11 fölé ugrott a dollárral szembeni jegyzés. Kedd reggel 1,1132 körül járt az euró-dollár, ami változatlan volt tegnap estéhez képest. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig alig mozdult.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

munkanélküliség
koronavirus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
euro bankjegy