forint zuhanás euró árfolyam
Deviza

Talán csak az MNB mentheti meg a forintot az unalomtól holnap

Portfolio
Hétfő reggel sem látszik komolyabb elmozdulás a forint piacán, a magyar deviza továbbra is 345 körül jár az euróval szemben. Az elmúlt időszakban stabilizálódott, már-már unalmassá vált a magyar deviza árfolyama, most egyelőre az MNB keddi kamatdöntésére várnak a befektetők, bár várhatóan az sem hoz majd komoly áttörést.

A forint 346,2-nél járt az euróval szemben hétfő reggel, ez minimális, 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. Az utóbbi hetekben alig láttunk érdemi mozgást a piacon, a 350-es szint áttörése után még megpróbálkozott a 340-nel is a magyar deviza, de ahhoz már nem volt elég lendülete. Így már jó ideje a jelenlegi, 345 körüli szinten stabilizálódott a jegyzés, innen egy irányba sem tud komolyabban elmozdulni. Ebben persze nagy szerepe van annak is, hogy a nemzetközi hangulat megnyugodott, egyelőre a kivárás jellemzi a befektetőket a koronavírus esetleges második hullámával és gazdasági hatásaival kapcsolatban. A forint szempontjából fontos esemény lehet az MNB Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő ülése, bár meglepő lenne, ha komoly kilengéseket hozna az árfolyamban, mivel a szakemberek egyhangúan a kamatkondíciók tartására számítanak, elsősorban a jegybank kommunikációjára lesz érdemes figyelni. A dollárral szemben most 309,34 körül járunk, míg az angol font 382,56 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forinthoz hasonlóan a régiós versenytársaknál sem látni komoly ingadozást az utóbbi napokban, a lengyel zloty ma reggelre alig mozdult, és a cseh korona is stagnálással indítja a napot. A feltörekvő piacon eközben a török líra 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,7 százalékkal gyengült.

Említettük, hogy a nemzetközi devizapiacot is leginkább a kivárás jellemzi, ez látszik az euró-dollár árfolyamon is, mely 1,12 kö9rül várja az újabb impulzusokat. Ma reggel minimálisan, 0,1 százalékkal erősödött az euró, de ez sem változtat a nagyobb képen. A japán jen stagnálással kezdi a hetet, míg az angol font 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben hétfő reggelre.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

budapest parlament híd getty stock
suzuki
koronavirus gazdasag
airbnb app
budapest tuzijatek koronavirus jarvany200713
newyork stock exchange
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
forint