forint bankjegy húszezer
Deviza

Nagy ugrás előtt az euró, elfogyott a forint délelőtti lendülete

Portfolio
A forint a délelőtti határozott erősödés után (355-ről 353 közelébe jutott az euróval szemben) a délutáni kereskedés során részben visszagyengült. Közben az euró tartja erejét a dollárral szemben azután, hogy ma délelőtt egy kétéves trendvonalon át tudott felfelé jutni és ha kitart az ereje, akkor akár nagyobb tér is megnyílhat számára a dollárral szemben.

Nagy ugrás előtt az euró, elfogyott a forint délelőtti lendülete

A forint a délelőtti határozott erősödés után (355-ről 353 közelébe jutott az euróval szemben) a délutáni kereskedés sorén részben visszagyengült, az euró jegyzései 353,8 körül járnak jelenleg. A dollár kurzusa közben 309,6-nál jár.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

A forint a dollárral szemben részben amiatt erősödhetett, hogy egyelőre kitart a berajzolt csökkenő trendvonal az EURHUF-ban, ami lefelé szorítja a kurzust.

Érdemes fél szemmel figyelni, hogy mi történik az euró/dollár árfolyamban, mert egy közel kétéves csökkenő trendvonalon sikerült ma felfelé átjutnia 1,1450 körül és ha ez a trendtörés tartós lesz, akkor akár nagyobb tér is megnyílhat felfelé az euró számára. Ezt táplálhatja az a befektetői optimizmus, hogy a most pénteken kezdődő EU-csúcson, de várhatóan legkésőbb július végéig megszületik az alku az uniós állam- és kormányfők között az EU-s helyreállítási alapról és a 20121-2027-s költségvetésről. Főként az előbbi támogatási csomag nagyfokú segítséget jelent majd a periféria országoknak a szerkezeti reformok elvégzéséhez a következő években, ráadásul mindezt közös kötvénykibocsátáson keresztül finanszírozza az EU, így ez integrációs és gazdasági sérülékenységi szempontból is vonzó lehet számos befektető számára az euró vásárlásához.

A dollár gyengülése miatt a dollár/forint jegyzések a 310 alatti zónába süllyedtek, ez háromhetes forintmélypontot jelent:

Egyre jobb erőben a forint

Délre tovább kapaszkodott a forint, már 353,12-nél jár az euróval szemben, ami 0,6%-os erősödést jelent tegnaphoz képest, illetve ma reggel is két egységgel volt még magasabban a jegyzés. Ezzel felülteljesítők vagyunk a régióban, a lengyel és a cseh deviza 0,1-0,2 százalékos erősödésben van. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Erősödésbe kapcsolt a forint

Szerda reggel rákapcsolt a forint, már 354,17-nél jár, ami 0,35%-os erősödést jelent kedd estéhez képest. A dollár most 309,85-nél jár, az angol font pedig 390,4 forintba kerül. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

355 felett kezd szerda reggel a forint

Szerda reggel 355,13-nál járt a forint az euróval szemben, ez minimálisan maradt csak el a tegnap esti árfolyamtól. Vagyis a magyar deviza továbbra sem tud éremben erősödni az utóbbi egy hónap 2,5%-os gyengülése után. Elsősorban a nemzetközi hangulat határozza most meg az irányt a forint piacán, így komolyabb fordulatot is a globális kockázatvállalás változásától várhatunk. A dollárral szemben 311,55-nél járunk, míg az angol font 391,82 forintba került szerda reggel.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdett reggel az euróval szemben, így egyelőre a nemzetközi sorba illik be a forint mai teljesítménye. A feltörekvő piacon a török líra stagnálással kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont 0,4 százalékkal erősödött rögtön reggel.

Az euró kedd estére szép csendben négyhónapos csúcsra kapaszkodott a dollárral szemben, 1,1412 körül is járt a jegyzés. Innen kicsit visszakorrigált, szerda reggel 1,14 körül ingadozik az árfolyam. A japán jen eközben stagnálással, az angol font pedig 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

maszkosférfi
Frankfurt tőzsde
kiskereskedelem
Brain Bar 2020
bmw
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
forint