pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823
Deviza

Meglódult a forint a javuló piaci hangulatban

Portfolio
A kedd esti amerikai hír (leállította Donald Trump a tárgyalásokat a költségvetési élénkítő csomagról) hatására még a forint is esett, az euróval szembeni jegyzések 361 közelébe emelkedtek, de aztán szerda reggel elkezdett javulni a piaci hangulat, így a forint is erőre kapott.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Meglódult a forint a javuló piaci hangulatban

Míg az amerikai határidős részvényindexek jóval az alatti szinten járnak, ahonnan tegnap elindult az esés Trump döntésére (leállította a fiskális csomagról a tárgyalásokat), addig az európai indexek már csaknem visszakapaszkodtak oda. Részben ezzel függ össze, hogy a forint is erőre kapott a szerda reggeli kereskedésben és így az euró jegyzései 360,5 körülről 359,3-ig buktak a bankközi piacon. A dollárt most 305,6-nál jegyzik a bankközi piacon.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Még mindig a 360-as szinttel birkózik a forint

Szerda reggel 360,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. Tegnap este az Amerikából érkező nyugtalanító hírek lökték vissza 360 fölé a forintot, a befektetők nem fogadták örömmel, hogy Donald Trump az elnökválasztásig lezárta a tárgyalásokat a további gazdaságélénkítő csomagról. A következő hetekben a tengerentúlról továbbra is a választási hírekre lehet érdemes figyelni, melyek a hangulaton keresztül a forintot is érinthetik, itthon rövidtávon a holnap reggel érkező inflációs adat lesz meghatározó. A dollárral szemben most 306,9-nél járunk, míg az angol font 395,88 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt erősödéssel kezdte a napot, vagyis egyelőre nem lógunk ki a kelet-közép-európai sorból. A feltörekvő piacon a török líra 0,15%-kal gyengült ma reggel a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand fél százalékos erősödéssel kezdett.

Az euró-dollárban továbbra sem látszik nagy mozgás, a devizapár kényelmesen „elvan” az 1,17-1,18-as sávban. Ahogy említettük, a következő egy hónap még az amerikai elnökválasztás lázában telhet a devizapiacon is, vagyis az ezzel kapcsolatos hírek hozhatnak kilengést a piacon. A japán jen szerda reggel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos erősödéssel kezdett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
törökország erdogan