forint200212
Deviza

Kicsit visszagyengült, újból mélypont közelében a forint

Portfolio
Délelőtt nagyon közel járt történelmi mélypontjához a forint az euróval szemben, majd a hangulat javulásával kicsit erősödni kezdett. Ugyanakkor az esti órákban már újra 368 környékén jártak a jegyzések.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Visszaadott az erősödésből a forint

A jó tőkepiaci hangulatnak, illetve az Európai Központi Bank lazítási jelzése hatására a régiós devizák erősödni kezdtek délután, ám kora estére ez a folytama megakadt. A zloty és a forint is gyengült kissé. A hazai fizetőeszköz esetében ennek kiemelt jelentősége van, hiszen a 368 közelébe történő visszatérés azt jelenti, hogy továbbra sincs messze a történelmi mélypont. (Nem sokkal tér el ettől a lengyel helyzet sem: a zloty egyszer, a pénzügyi válság idején járt ennél mélyebben.)

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tovább erősödik a forint

A 367-es szint alá süllyedt az euró árfolyama a délutáni kereskedésben. A forint erősödése a régiós devizákkal párhuzamosan történik, és bizonyára összefüggésben van azzal, hogy az Európai Központi Bank év végi monetáris lazítás lehetőségét vetette fel.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kapaszkodik vissza a forint

Kicsit enyhült a nyomás a forinton délutánra, most 367,7 körül járunk, ami 0,3%-os erősödést jelent tegnaphoz képest. Vagyis egyelőre távolodik a történelmi mélyponttól a magyar deviza, a gödör széléről rántották vissza. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem változtatott az EKB, de decemberre belengette a további lazítást

Nem változtatott az eddigi kamatkondíciókon és eszközvásárlási programokon csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa. A döntés megfelelt a várakozásoknak, ugyanakkor a közlemény elején utaltak arra, hogy decemberben jöhetnek újabb lépések vagy finomhangolás.

Tovább a cikkhez

Ma sem emelt kamatot az MNB – Mi lesz így a forinttal?

Az előző hetekhez hasonlóan ismét 0,75%-os kamaton hirdette meg egyhetes betéti tenderét az MNB. A forint közben hajszálnyira van történelmi mélypontjától az euróval szemben, emiatt sokan újabb jegybanki szigorításra számítottak.

Tovább a cikkhez

50 fillérre a mélyponttól

Most 369,1-nél jár a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelent tegnaphoz képest a magyar deviza szempontjából. Innen már csak 50 fillér a tavasszal látott történelmi csúcs. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Meddig eshet a forint, ha átvinné a 370-es szintet az árfolyam?

A koronavírus-járvány második hullámának jelentős felerősödésével és az Európa-szerte szaporodó lezárásokkal, kijárási korlátozásokkal a forint is újabb leértékelési nyomás alá került az utóbbi napokban, így csütörtök reggel már csak fillérekre járunk attól, hogy új történelmi forintmélypontról beszéljünk az euróval szemben. Ez 369,5-ös szint felett következne be. Megnéztük hát, hogy milyen fogódzókat találunk a technikai elemzés tárházában a címben feltett kérdésre. Három potenciális árfolyamszintet is megjelölünk a különböző megközelítések alapján.

Tovább a cikkhez

Hajszálra történelmi mélypontjától a forint – Ma meglehet a 370-es euró?

Csütörtök reggel 368,7-nél kezdi a napot a forint, ez gyakorlatilag megegyezik a szerda esti árfolyammal. Tegnap viszont jelentősen, egy százalékkal gyengült a forint, így most karnyújtásnyira van a március végén látott 369,6-os történelmi mélypontjától.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Innen gyakorlatilag bármelyik pillanatban rekord euróárfolyamot láthatunk.

Az utóbbi napokban a forint gyengülése elsősorban a romló nemzetközi hangulat következménye volt, a befektetők a közelgő amerikai elnökválasztás és a koronavírus-járvány terjedése miatt aggódnak. Egyre többen gondolják úgy, hogy a járvány második hulláma a negyedik negyedévben ismét nehéz helyzetbe hozhatja a gazdaságot. A jövő keddi elnökválasztás kapcsán pedig a bizonytalanság most a legfontosabb tényező, egyelőre Joe Biden és Donald Trump győzelmére is reális esély van.

Ebben a helyzetben a mélypont közelében lévő forint mellett a szokásosnál is fontosabb lehet az MNB mai egyhetes betéti tendere. A jegybank korábban többször utalt arra, hogy a nemzetközi hangulat romlása jelenti az elsőszámú fenyegetést az inflációs kilátások szempontjából. Szeptember végén részben erre hivatkozva emelte meg 15 bázisponttal az irányadó eszköz kamatát az MNB. Szokás szerint dél előtt nem sokkal jelenhet meg a mai tender kamata, majd délután háromkor jöhet az eredmény. A dollárral szemben most 313,68-nál járunk, míg az angol font 408,5 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty a tegnapi gyengülés után ma 0,2%-os erősödéssel kezdi a napot, vagyis próbál korrigálni, míg a cseh korona egyelőre stagnál. A feltörekvő piacon megint a török líra került a befektetők célkeresztjébe, az elmúlt napokban újra megállíthatatlan gyengülést láttunk. Ma reggel újabb 0,3%-os visszaesést mutat a deviza, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben.

Az utóbbi napokban a dollár erősödése sem jött jól a közép-európai és más feltörekvő devizáknak, ez is a globális kockázatkerülés erősödését jelzi. Csütörtök reggel 1,1756 körül járt az euró-dollár jegyzés, ami 0,1 százalékos korrekciót jelentett az utóbbi napok esése után. A japán jen alig mozdult, míg az angol font 0,3%-os erősödést mutat.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

cover, budapart, kopaszi
pif2020
koronavirus covid-19
covid vilag koronavirus
Janusz Wojciechowski lengyel agrarbiztos Agrarszektor konferencia Portfolio eloadas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

forint készpénz