tőzsde, grafikon, trend,
Deviza

Eljött a forint nagy napja – Megtörni látszik a hároméves gyengülő trend

Portfolio
A hullámzó nemzetközi befektetői hangulatban is kitartóan erősebb szinteken maradt a forint az utóbbi napokban az euróval szemben, és pénteken délelőtt elkezdte tesztelni a 356-os kulcsfontosságú szintet, ahol egy hároméves forintgyengülési trendvonal húzódik. A déli órákban már ezen is átjutott a forint, így háromhavi csúcsra ért 355,5-nél és ez azt jelenti, hogy megtörni látszik a forint hároméves gyengülő trendje.

Még tovább erősödött a forint

Az esti kereskedés során a kedvező nemzetközi befektetői hangulatban még tovább erősödött a forint: az euróval szembeni jegyzések már 355 közelében járnak, azaz újabb háromhavi forintcsúcsról van szó.

Az esti forinterősödéssel még inkább úgy tűnik, hogy letört a 3 éves forintgyengülési trendvonal:

Kitartóan a kulcssszint alatt maradt a forint

A délután 5 órási bankközi piaci fixinghez közeledve is folyamatosan a 356-os kulcsszint alatt, 355,5 körül ingadozik a forint az euróval szemben a bankközi piacon. Ez afelé mutat, hogy zárásra, illetve az esti amerikai kereskedés alatt is a 356-os szint alatt maradhat a jegyzés, ami azt jelentené, hogy a 3 éves trendvonal alatt zárna a forint (a hetes gyertyán is), ez pedig növelné az esélyét, hogy a jövő héten a trend megtörésével további erősödés jönne.

Eljött a forint nagy napja – Megtörni látszik a hároméves gyengülő trend

Folytatta erősödését a forint az elmúlt órákban és az euróval szembeni jegyzések már 355,5 körül járnak, azaz újabb háromhavi forintcsúcsról beszélhetünk.

Amai erősödéssel egyébként látványosan megsérült a berajzolt 3 éves gyengülő trendvonal is, ezt teszteli most az árfolyam (még nem zárt alatta, így a ma esti záróár kulcsfontosságú). Amint reggel már felhívtuk rá a figyelmet: a 354-355-ös támasz zóna még megállíthatja a forint menetelését, de ha azon is átmegy lefelé az árfolyam, akkor további tér nyílik ki előtte az erősödés irányába technikailag.

A forint mellett kicsit a zloty és a cseh korona is erősödik, az utóbbi egy hetet nézve pedig szintén nem lóg ki a forint a régiós mezőnyből:

356 alatt

10 óra után rövid időre a 356 forint szint alá került az euró árfolyama, vagyis a technikailag fontos szint alá süllyedt a kurzus. Ezzel egyébként bő három hónapos csúcsra erősödött a forint, utoljára február elején láttunk ennél erősebbnek a hazai fizetőeszközt.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eljött a forint nagy napja? – Hároméves trendet törhet meg

Már egy hete felhívtuk rá a figyelmet, hogy a 200 napos mozgóátlag alá jutott a forint és így a következő fontos technikai szint a 3 éves forintgyengülési trendvonal 356 körül. Mivel az elmúlt napokban végig a 357-359-es tartományba ragadva hullámzott a forint, és mivel az újra javuló hangulatban 357 alatt jár pénteken délelőtt is, mindez azt jelenti, hogy nagyon közel jár ehhez a 356-os szinthez.

Amint az alábbi grafikonon mutatjuk: tegnap már az átmeneti „leszúrással” tesztelte is az EURHUF a trendvonalat, de ma is közelít hozzá. Amennyiben sikerülne lefelé átjutnia a 356-os szinten az árfolyamnak, akkor a 354-355-ö támasz zóna még megálljt parancsolhat a további erősödésének, de összességében egy nagyobb tér nyílna ki a forint erősödése felé.

A forint dollárral szembeni árfolyamának süllyedését megállította a berajzolt csökkenő trendvonal 294 körül, de nem tudott róla tartósan elrugaszkodni, így mivel a trendvonal már lejjebb jár 293 körül, ezért ez is további teret ad a forintnak az erősödésnek.

Ma másodlagos fontosságú makroadatok érkeznek külföldről, így elsősorban hangulati alapú kereskedésre lehet számítani.

Címlapkép forrása: Getty Images

fehér ház amerika elnök fehérház
starlink
rodney scott
GettyImages-1230121270
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
pénz, euró