tőzsde, grafikon, trend,
Deviza

Eljött a forint nagy napja – Megtörni látszik a hároméves gyengülő trend

Portfolio
A hullámzó nemzetközi befektetői hangulatban is kitartóan erősebb szinteken maradt a forint az utóbbi napokban az euróval szemben, és pénteken délelőtt elkezdte tesztelni a 356-os kulcsfontosságú szintet, ahol egy hároméves forintgyengülési trendvonal húzódik. A déli órákban már ezen is átjutott a forint, így háromhavi csúcsra ért 355,5-nél és ez azt jelenti, hogy megtörni látszik a forint hároméves gyengülő trendje.

Még tovább erősödött a forint

Az esti kereskedés során a kedvező nemzetközi befektetői hangulatban még tovább erősödött a forint: az euróval szembeni jegyzések már 355 közelében járnak, azaz újabb háromhavi forintcsúcsról van szó.

Az esti forinterősödéssel még inkább úgy tűnik, hogy letört a 3 éves forintgyengülési trendvonal:

Kitartóan a kulcssszint alatt maradt a forint

A délután 5 órási bankközi piaci fixinghez közeledve is folyamatosan a 356-os kulcsszint alatt, 355,5 körül ingadozik a forint az euróval szemben a bankközi piacon. Ez afelé mutat, hogy zárásra, illetve az esti amerikai kereskedés alatt is a 356-os szint alatt maradhat a jegyzés, ami azt jelentené, hogy a 3 éves trendvonal alatt zárna a forint (a hetes gyertyán is), ez pedig növelné az esélyét, hogy a jövő héten a trend megtörésével további erősödés jönne.

Eljött a forint nagy napja – Megtörni látszik a hároméves gyengülő trend

Folytatta erősödését a forint az elmúlt órákban és az euróval szembeni jegyzések már 355,5 körül járnak, azaz újabb háromhavi forintcsúcsról beszélhetünk.

Amai erősödéssel egyébként látványosan megsérült a berajzolt 3 éves gyengülő trendvonal is, ezt teszteli most az árfolyam (még nem zárt alatta, így a ma esti záróár kulcsfontosságú). Amint reggel már felhívtuk rá a figyelmet: a 354-355-ös támasz zóna még megállíthatja a forint menetelését, de ha azon is átmegy lefelé az árfolyam, akkor további tér nyílik ki előtte az erősödés irányába technikailag.

A forint mellett kicsit a zloty és a cseh korona is erősödik, az utóbbi egy hetet nézve pedig szintén nem lóg ki a forint a régiós mezőnyből:

356 alatt

10 óra után rövid időre a 356 forint szint alá került az euró árfolyama, vagyis a technikailag fontos szint alá süllyedt a kurzus. Ezzel egyébként bő három hónapos csúcsra erősödött a forint, utoljára február elején láttunk ennél erősebbnek a hazai fizetőeszközt.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eljött a forint nagy napja? – Hároméves trendet törhet meg

Már egy hete felhívtuk rá a figyelmet, hogy a 200 napos mozgóátlag alá jutott a forint és így a következő fontos technikai szint a 3 éves forintgyengülési trendvonal 356 körül. Mivel az elmúlt napokban végig a 357-359-es tartományba ragadva hullámzott a forint, és mivel az újra javuló hangulatban 357 alatt jár pénteken délelőtt is, mindez azt jelenti, hogy nagyon közel jár ehhez a 356-os szinthez.

Amint az alábbi grafikonon mutatjuk: tegnap már az átmeneti „leszúrással” tesztelte is az EURHUF a trendvonalat, de ma is közelít hozzá. Amennyiben sikerülne lefelé átjutnia a 356-os szinten az árfolyamnak, akkor a 354-355-ö támasz zóna még megálljt parancsolhat a további erősödésének, de összességében egy nagyobb tér nyílna ki a forint erősödése felé.

A forint dollárral szembeni árfolyamának süllyedését megállította a berajzolt csökkenő trendvonal 294 körül, de nem tudott róla tartósan elrugaszkodni, így mivel a trendvonal már lejjebb jár 293 körül, ezért ez is további teret ad a forintnak az erősödésnek.

Ma másodlagos fontosságú makroadatok érkeznek külföldről, így elsősorban hangulati alapú kereskedésre lehet számítani.

Címlapkép forrása: Getty Images

forint bankjegy
dollár
Tőzsde - Bull Bear
egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy
gyár munkás gyári munkás factory worker

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
forint bankjegy