Előfizetői tartalom

13 éve nem csinált olyat a forint, amit ezekben a napokban

Portfolio
Csaknem napra pontosan 13 éve, 2008 májusában történt utoljára olyan, hogy annyira gyors legyen a forint euróval szembeni erősödése, mint ezekben a napokban és emiatt a forint relatív túlvettségét jelző ún. RSI nevű technikai indikátor 20 pont közelébe szakadjon – derül ki a Portfolio rövid vizsgálatából. Ez afelé mutat, hogy érik a korrekció esélye, azaz a forint lendülete alábbhagyhat, vagy akár az erősödés vissza is fordulhat majd.

Az egyik gyakran figyelt technikai indikátor, az ún. Relatív Erő Index (RSI) a magasabb csúcsok és mélyebb mélypontok alapján azt nézi, hogy az adott instrumentum árfolyam elmozdulása mennyire heves/gyors a megelőző időszakokkal összevetve. Akkor mondják túladottnak az adott terméket, ha ez a 0-tól 100-ig terjedő index 30 pont alá bukik, illetve akkor mondják túlvettnek, ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés