forint készpénz
Deviza

Van még tovább a forintnak a világbajnoki cím után?

Portfolio
Komoly menetelés után fut neki a forint a következő időszaknak, a magyar deviza augusztusban egyenesen a legjobb volt a világon. Kérdés, hogy innen meddig lehet még benne szufla, a héten elsősorban az augusztusi inflációs adat és az EKB kamatdöntése határozhatja meg a magyar deviza sorsát.

Hétfő reggel 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett a forint az euróval szemben, így 347,7 körül járt a jegyzés. A szokatlanul nagy volatilitást egyelőre semmilyen különösebb hír nem indokolja, elképzelhető, hogy komolyabb falhoz ért a forint azt követően, hogy augusztusban az egész világon a legnagyobbat erősödött. A következő időszakban elsősorban a külföldi hírek, csütörtökön az EKB kamatdöntő ülése lehet fontos a forint szempontjából is, emellett szerda reggel itthon jön egy augusztusi inflációs adat. Hosszabb távon pedig két hét múlva az MNB következő döntése lehet meghatározó a forint szempontjából, hiszen a friss inflációs jelentés függvényében a várakozások szerint csökkenti majd a kamatemelések ütemét a Monetáris Tanács. A dollárral szemben most 292,8-nál járunk, míg az angol font 405,6 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,2 százalékkal, a cseh korona pedig 0,1 százalékkal gyengült az euróval szemben ma reggelre. Közben a feltörekvő piacon a török líra 0,3 százalékos erősödéssel, a dél-afrikai rand pedig stagnálással kezdett a dollárral szemben.

Az euró-dollár árfolyam szempontjából is a csütörtöki EKB-döntés lehet meghatározó, a legnagyobb kérdés az lesz, hogy a jegybank elkezdi-e felkészíteni a piacot az eszközvásárlások közelgő leállítására. Most 1,1873-nál jár a jegyzés, ami minimális dollárerősödést jelent péntek estéhez képest. A japán jen és az angol font is minimálisan gyengültek a dollárral szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

katona bence hiventures konferencia
trader23
bull
Laptop
cramer
felhő technológia
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
forint bankjegy