Előfizetői tartalom

Csúnyán visszaütötték a forintot a délelőtti nagy menetelés után

Portfolio
Hétfőn kora délutánig több hullámban határozott forinterősödés alakult ki, az euróval szembeni jegyzések átmenetileg 355 közelében is jártak, de itt a jelek szerint elfogyott a lendület, majd teljesen visszagyengült. A forint még múlt csütörtök délután kezdett erősödni, amint a negyedév végi swappiaci feszültség enyhült, aztán pénteken rásegített az MNB alelnökének héja hangvételű nyilatkozata, hétfőn pedig hozzájárulhattak az erősödéshez azok a hétvégi sajtóinformációk, amelyek szerint ősszel talán megérkezik a magyar helyreállítási alap előlege az államkasszába. A forint elmúlt napokbeli hullámszerű erősödését ezek mellett nagyban támogathatta az is, hogy a korábban a gyengülésre játszó short pozíciókat elkezdték zárni a befektetők. A hétfő délutáni forintgyengülésben már külpiaci okok dominálhattak: jócskán romlott az amerikai részvénypiaci hangulat.

2021. október 04. 18:21 Megosztás Csúnyán visszaütötték a forintot a délelőtti nagy menetelés után A hétfő késő délutáni-kora esti kereskedében összességében jelentős forintgyengülés alakult ki, így egy ponton teljesen elveszítette a kora...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés