Előfizetői tartalom

Még este sem nyugszik a forint, újabb 8 havi mélyponton az árfolyam

Portfolio
A csütörtöki újabb 40 bázispontos MNB kamatemelés hatása már délutánra kifulladt a forint árfolyamát tekintve, pénteken pedig a borús nemzetközi piaci hangulatban jelentősen tovább esett a magyar fizetőeszköz. Délután átmenetileg 368-nál is járt az euróval szemben, azaz hajszálnyira az új történelmi mélyponttól. A forint esésében a továbbra is visszafogott magyar jegybanki szigorítás lehet a fő mozgatórugó, de közben az is fontos tényező, hogy a világszerte magas infláció, illetve a török kamatvágás lírát gyengítő hatása kockázatkerülést váltott ki a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon. Ez az EKB felőli jelzéssel együtt a dollár átfogó erősödését váltotta ki, az pedig nem szokott jót tenni a feltörekvő piaci devizák között a forintnak se. Erre rátett még több lapáttal a rekordra felfutó magyar koronavírus-fertőzési adat, a térségünkben szaporodó lezárások híre, illetve az, hogy pénteken a JPMorgan alulsúlyozásra ajánlotta a régiós devizákat a magas infláció és a fejlett piaci hozamemelkedés miatt.

2021. november 19. 19:42 Megosztás Nem tartott sokáig a forduló Délután a dollár fordulójával egy kis erő költözött a forint árfolyamába, de nem tartott sokáig. Kora este a forint euróval szembeni jegyzései új napi (és így 8 havi) mélypontjára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés