FONTOS Rendkívüli béremelést jelentett be Magyarországon az Aldi
tizezer forint bankjegy
Deviza

Gyorsan elillant a forint ereje is

Portfolio
Egész héten nagyon nagy kilengések jellemezték a forint piacát, minden nap volt legalább egy százalékos kilengés valamelyik irányba. Pénteken is jó nagy mozgásokat látunk. Estére inkább a gyengülés dominált a forint piacán.

Elromlott a hangulat a forint piacán is

Amerikában megjelentek az eladók a részvénypiacokon, és ez lecsapódott a forint piacán is. Az euróval szembeni jegyzések csak rövid ideig voltak a 382,50-es szint közelébe. Estére 384 fölé gyengült a kurzus.

Most épp erősödik

A forint most épp erősödőben van az euróval szemben, délután 3 körül egy euróért 383 forint 30 fillért kell adni, ami 0,3%-os erősödést jelent. Kifejezetten nagy a mozgás ma a forint piacán.

Gyengülésnek indult a forint

Péntek délelőtt 385,1-ig emelkedett az euró jegyzése, ez 0,2%-os gyengülést jelent a forint szempontjából tegnaphoz képest.

Hatalmas rángatás után próbálna erősödni a forint

Péntek reggel 383,86-nál járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1%-os erősödést jelent a magyar deviza szempontjából tegnap estéhez képest. Az utóbbi napokban hatalmas kilengések jellemezték a forintot, a hét elején még 390 felett is járt az euró jegyzése, majd onnan másfél nap alatt majdnem 380-ig szárnyalt a magyar deviza. Tegnap aztán délelőtt megint 387 körül volt az árfolyam csúcs, majd a kereskedés második felében jött az újabb fordulat. A héten minden nap volt legalább egy százalékos napon belüli elmozdulás valamelyik irányban, ami a forint esetében egyáltalán nem mondható szokványosnak. Várhatóan a következő időszakban is elsősorban a nemzetközi hírek, illetve a magyar monetáris politikával kapcsolatos várakozások mozgathatják a forint árfolyamát. A dollárral szemben most 362,5 körül járunk, míg az angol font 452,4 forintba került.

A forint legközelebbi versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a hét utolsó munkanapját. A feltörekvő piacon közben a török líra 0,3%-kal gyengült a dollárral szemben, míg az orosz rubel 0,1 százalékos visszaeséssel kezdte a napot.

A forint jelentős kilengései a dollár árfolyamának ingadozásával függtek össze a héten, a jelek szerint megtorpant az amerikai deviza erősödése, legalább egy kis korrekciót látunk. Most 1,0589 körül jár az euró-dollár jegyzés, ami megegyezik a csütörtök estivel. Ahhoz képest, hogy néhány hete még 1,04 alatt is járt az árfolyam, érezhető a korrekció. A japán jen péntek reggel alig mozdult, míg az angol font 0,1%-kal erősödött a dollárral szemben.

Címlapkép: Getty Images

no-forrosag-strand-viz-folyadek-ivas-hoseg-nyar-hosegriasztas
egy aldi diszkont áruház bejárata
bét
nato-nato-csucs-madrid-2022
pos-terminál bankkártya mobilfizetés

Holdblog Ingatlan?! Ne!

Kollegánk, Balásy Zsolt (újra mikrofonnal a kezében!) nyilvánvalóan “Az ember, aki megjósolta az ingatlanpiac...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
A Magyar Nemzeti Bank épülete