forint arfolyam euro
Deviza

Elkezdett lefelé kúszni a forint, 402 körül mozog az euró jegyzése

Portfolio
A jelek szerint nem tud 400 alá visszaerősödni a forint az euróval szemben, napok óta a lélektani határ felett járunk. Sőt, hétfőn új történelmi csúcsra, 403 fölé emelkedett az euró jegyzése.

402 alatt jár az euró jegyzése

Lefelé kúszik a forint, 401,989-nél jár az euró, ami 0,14%-kal magasabb a péntekinél.

403 alatt járunk

Este enyhe erősödést mutat a forint, 402,75-nél jár az euró, ami 0,33%-kal magasabb a péntekinél.

Megint 403 felett

Délután ismét gyengülésnek indult a forint, már 403,2-nél jár az euró jegyzése, ami 0,4%-kal magasabb a péntekinél.

Kapaszkodunk vissza

A magyar deviza kora délutánra 401 közelébe erősödött vissza, vagyis ledolgozta délelőtti esését.

A technikai kép nem sok jóval kecsegtet

Új történelmi csúcsra emelkedett az euró-forint árfolyama, egyelőre 404,64-nél jelölte ki az új maximumot. A technikai kép sajnos továbbra is felfelé mutat, az RSI indikátor még mindig nincs a túlvett tartományban, a felső Bollinger-szalag nyílik felfelé. A következő erősebb technikai ellenállási szint 410 közelében lehet, a 123,6 százalékos Fibo-szint - áll az Equilor hétfői technikai elemzésében.

Támasz: 392,47 (MA 30), 394,00 (trendvonal), 399,62 (Fibo 100%), 400,00Ellenállás: 404,64 (ATH), 410,22 (Fibo 123,6%)

eurhuf220627tech

Már 404-nél

Nem áll meg a forint gyengülése, látszólag különösebb hír nélkül ütik a magyar devizát, már 404,2-nél jár az euró, ami 0,7%-kal magasabb a péntek esti szintnél.

Itt az új mélypont

Délelőttre 403,3-ig emelkedett az euró jegyzése, ez már fél százalékos forintgyengülést jelent péntek estéhez képest. A magyar deviza így megint alulteljesítő, hiszen a lengyel zloty 0,1 százalékkal gyengült, a cseh korona pedig stagnál.

Esik a forint

Hétfő reggel 402,5 közelébe gyengült a forint, ezzel kézzelfogható közelségbe került a 403-as történelmi mélypont.

Lépett Törökország, szárnyal a líra

Törökországban korlátozzák a cégek hitelfelvételét lírában, ezzel próbálják megfékezni a devizakiáramlást. A hírre a líra szárnyalásba kezdett, idei legnagyobb erősödését mutatja.

Tovább a cikkhez

400 felett ragadt a forint – Újra célba veheti történelmi mélypontját?

Hétfő reggel 401 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. Napok óta a 400-as lélektani határ felett jár a forint, képtelen visszakapaszkodni. Így karnyújtásnyira van a két hete látott 403-as történelmi csúcs az euró árfolyamában, vagyis a hangulat romlásával bármikor veszélybe kerülhet megint a mélypont a forint szempontjából. A következő napokban elsősorban az MNB keddi kamatdöntése, illetve az azt követő jegybanki kommunikáció határozhatják meg az irányt. Az elemzők is megosztottak abban, hogy a kiszámíthatóság jegyében tartja-e magát a múlt havi 50 bázispontos alapkamat-emelési tempóhoz a jegybank vagy a negatív piaci reakciókat látva visszatér a korábbi 100 bázispontos lépésközhöz. Ráadásul érkezik a szokásos negyedéves inflációs- és GDP-prognózis is a jegybanktól. A dollárral szemben most 379,5 körül járunk, míg az angol font 466 forintba kerül.

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdte a napot. Közben a feltö9rekvő piacon a török líra 1,3%-kal erősödött reggelre a dollárral szemben, az orosz rubel pedig majdnem 4,5%-os szárnyalásban van annak ellenére, hogy hajnalban hivatalosan is csődbe ment Oroszország.

Az utóbbi hónapokban a forint szempontjából is kulcsfontosságú volt az euró-dollár árfolyam alakulása, hiszen általában a dollár erősödésével párhuzamosan gyengült a magyar deviza. Vagyis a következő időszakban is érdemes lehet kiemelten figyelni a nagy jegybankok lépéseivel kapcsolatos várakozásokat és a piaci reakciókat. Hétfő reggel 1,056 közelében jár a jegyzés, ami egyelőre minimális elmozdulást jelent péntek estéhez képest. Közben a japán jen minimális erősödéssel kezdett, az angol font pedig stagnál.

Címlapkép: Getty Images

Zelenszkij
Gázai övezet
Sanya Kína
Fulmar s

Holdblog Sörhatalmak klubja

Volt már amerikai steaktérkép és európai strandverseny, most mutatjuk, sörgyártásban mely nemzetek a legnagyobb szereplők!...

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő

Tőkeszámítási szakértő
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
forint200124