forint
Deviza

Itt az újabb fordulat: megint erősödik a forint

Portfolio
Kedden a lélektanilag fontos 400-as szint alá erősödött a forint az euróval szemben, majd szerdán a nap első felében folytatdott a jó hangulat, aztán viszont hirtelen fordulat jött a piacon.

Megint rákapcsolt a forint

Délután 398-ig kapaszkodott vissza a forint, ezzel újra szinte "nullába" került tegnap estéhez képest.

Már 400 felett

Nem sokáig tartott ki 400 alatt a forint, jelenleg a 400,3-as euróárfolyam már 0,6%-kal magasabb a tegnapinál. A dollár 393 közelében jár, az angol font pedig 470 forint felett áll.

Megint fordult a forint

Kora délutánra 399 fölé emelkedett az euró jegyzése, ami már 0,3%-os forintgyengülést jelent tegnaphoz képest. Emögött az állhat elsősorban, hogy a dollár ismét erősödni kezdett, 1,02 alá kapaszkodott az euró ellenében.

Ma is marad a jó hangulat

Tovább erősödik a forint szerda reggel, már 396 körül jár a magyar deviza az euróval szemben, ez fél százalékkal alacsonyabb a tegnapi szintnél.

Kitört a forint 400 alá – De ott is tud maradni?

Szerda reggel 397,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal, vagyis stagnálással kezdte a napot a magyar deviza. Tegnap a 400-as szint áttörése után egészen 397 alá száguldott a forint, azonban továbbra is nehéz megmondani, meddig tarthat ki a jó hangulat. A kormány igyekszik minden fronton arról kommunikálni, hogy küszöbön a megállapodás az uniós forrásokról, az Európai Bizottság azonban ezt hetek óta nem erősítette meg hivatalosan. Éppen emiatt egyelőre a piac is szkeptikus kicsit, nem árazza be teljesen a kedvező fejleményt. Sokat segített az utóbbi napokban a forint talpra állásában a dollár gyengülése is, az amerikai deviza a paritás múlt heti elérése után fordult élesen az euróval szemben. A befektetők most elsősorban az EKB holnapi és a Fed jövő heti kamatdöntésére figyelnek kiemelten. A dollárral szemben most 389,5 körül járunk, míg az angol font 467,3 forintba kerül.

A forint legközelebbi versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a szerdai napot. Közben a feltörekvő piacon a török líra 0,1%-kal, az orosz rubel pedig 0,8%-kal erősödött a dollárral szemben.

Szót ejtettünk már az euró-dollár árfolyamról, mely a múlt héten elérte a paritást, majd emelkedni kezdett. Most 1,025 körül jár a jegyzés, amit tegnap elsősorban az a sajtóhír fűtött, hogy csütörtökön akár 50 bázispontos kamatemelést is mérlegelhet az EKB. Eddig 25 bázispontos szigorítás volt beárazva, látható, mennyire érzékenyen reagál a piac akár egy-egy feltételezésre is.

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
forint