Előfizetői tartalom

Miért beteg még mindig a forint és hogyan lehetne meggyógyítani?

Portfolio
Az utóbbi napokban 400 alá erősödött vissza a forint az euróval szemben, azonban hosszabb időszakot nézve továbbra is gyengének mondható a magyar deviza, hiszen egy év alatt 10 százalékot veszített az euróval szemben. Az orosz-ukrán háború kitörése előtt még a mostani árfolyam is bőven történelmi mélypont lett volna. A forint és a magyar kötvények utóbbi hónapokban látott alulteljesítése a magyar gazdaságpolitikai mix és a magyar gazdaság sérülékenységének eredménye – állapítja meg friss elemzésében az Unicredit Bank.

Levegőhöz jutott a forint, de erősnek még nem nevezhető

Július elején még 415 felett láttunk új történelmi mélypontot a forint szempontjából, majd azóta 400 alá kapaszkodott vissza a magyar deviza. A fordulat látványos volt, azonban korántsem mondhatjuk, hogy teljes hátraarcot csinált volna az árfolyam. Az elmúlt egy évben még így is 10%-kal gyengült a forint az euróval szemben, az év eleje óta pedig 7,5%-os a visszaesés.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Ha a régiós versenytársakhoz viszonyítjuk a magyar deviza teljesítményét, akkor egy év alatt a lengyel zlotyval szemben majdnem 7 százalékot, a cseh korona ellenében pedig 15%-ot bukott a forint. Vagyis

továbbra sem lehet azt mondani, hogy erős lenne az árfolyam, legfeljebb egy kis fellélegzés jött az utóbbi napokban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés