Előfizetői tartalom

Visszaütötték a forintot, pedig kitört az örömünnep a piacokon

Portfolio
A vártnál alacsonyabb, remélhetőleg tetőzésen túli amerikai inflációs adatra hatalmas dolláresés, hozamcsökkenés és részvénypiaci szárnyalás alakult ki a csütörtök délutáni-esti kereskedés során világszerte, és a kockázati étvágy hirtelen javulása eleinte a forintot is jócskán erősítette. Aztán a délután második felében és este újra esett a forint az euróval szemben, így a jegyzések a kerek 400-as szint fölé ugrottak vissza. Közben a dollár hanyatlása miatt vele szemben jócskán a 400-as szint alá bukott a kereskedés a bankközi forintpiacon. A forint visszagyengülésében szerepe lehet annak az óvatosság piaci magatartásnak is, hogy a német parlament ma késő este szavazhat a magyar EU-pénzek folyósítására kulcsfontosságú határozati javaslatról.

2022. november 10. 22:17 Elképesztő dollárgyengülés, elakadt a forint Az esti kereskedésben még tovább erősödött a globális kockázati étvágy: az amerikai tőzsdéket "széttépték", a dollár pedig még tovább zuhant az euróval szemben (1,02 fölé ugrott az árfolyam), mindez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái