forint
Deviza

Erőt gyűjt a forint

Portfolio
Szerdán a nap első felében jelentősen erősödött a forint, több hónapja nem látott szinteken járt az euró jegyzése. Délutánra aztán megtorpant a magyar deviza szárnyalása, így ma reggel 395 körül indul a nap.

Erősödés felé hajlik a forint

Óvatos erősödés bontakozott ki a forint piacán, igaz a 394-es támaszon nem tudott tartósan átmenni az EUR/HUF kurzusa, ám azzal, hogy a csütörtöki kereskedésben a 394-395-ös szint között ingadozik a hazai fizetőeszköz árfolyama, jól látható, hogy erőt akar gyűjteni a forint.

Lepattant a falról a forint, most gyűjti az erejét?

A csütörtök délelőtti kereskedés nem hozott nagy mozgásokat a forint piacán. Az euróval szembeni jegyzések továbbra is a 395-ös szintnél járnak.

Komoly magaslatokon járt tegnap a forint, de falba ütközött

Csütörtök reggel 395,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnap estéhez képest. Szerdán öthónapos csúcson is járt a forint 392 közelében, majd délutánra onnan pattant vissza kicsit a jegyzés. Így továbbra sem jelenthető ki, hogy a magyar deviza áttörte volna a kulcsfontosságú 394-es támaszt, ami további erősödéshez nyitná meg az utat. Gyakorlatilag hetek óta a 400-as lélektani határ körül ingadozik a jegyzés, ennek a támasznak kellene letörnie ahhoz, hogy innen kiléphessen és akár 390 alá kapaszkodjon a forint. A következő napokban elsősorban a Fitch péntek esti felülvizsgálatára figyelhetnek a befektetők, majd kedden jön az MNB idei első kamatdöntő ülése, melyen a jegybanki kommunikációra figyelnek majd elsősorban a befektetők, a fő kérdés az lesz, tesz-e óvatos utalást az irányadó kamat közelgő csökkentésére a Monetáris Tanács. A dollárral szemben most 366,7-nél járunk, míg az angol font 451,7 forintba kerül.

A forint legközelebbi versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel, a cseh korona pedig stagnálással indította a napot. A feltörekvő piacon a török líra és az orosz rubel is alig mozdul a dollárral szemben.

A forint tegnapi fordulata az euró-dollár árfolyam változásával párhuzamos volt, a nap első felében az amerikai deviza gyengült, majd erősödésbe kapcsolt. Ez rossz hír volt a forint szempontjából, hiszen magas bétájú devizaként a hazai fizetőeszköz hagyományosan ellentétes irányban mozog, mint a dollár. Ma reggel 1,08 alatt kezdi a napot a dollár, elsősorban erre a kulcsszintre lehet érdemes figyelni napközben is. A japán jen több mint fél százalékos erősödéssel, az angol font pedig minimális gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben.

Címlapkép: Getty Images

medvegyev
havazás városban
pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823
chatgpt chatrobot mesterséges intelligencia ai robot chatbot
tosz-1a termobárikus nehéz lángszóró mlrs rakétatüzérség tüzérség orosz ukrán háború ukrajna
ice vonat
david pressman
Díjmentes online előadás
Megmutatjuk hogyan tudsz kezdőként a forinttal kereskedni.
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823