Előfizetői tartalom

Szétverték a forintot! Itt a 400-as euró!

Portfolio
Ma reggel még 390-es szint alatt volt az euró/forint kurzus, délután viszont elérte a 400-as lélektani határt a hazai deviza. Az amerikai Silicon Valley Bank csődje nagy port kavart a nemzetközi piacokon, a forint pedig a rossz hangulatban kifejezetten jelentősen gyengül. A magyar piac zárva tartása miatt, alacsony likviditás mellett könnyebb eltolni az árfolyamot. Ugyanakkor szembetűnő, hogy a forint alulteljesítő.

A forint azóta gyengélkedik, hogy az amerikai Silicon Valley Bank becsődölt. Ez jelentősen rontotta a piaci hangulatot, az európai vezető részvényindexek ma is kifejezetten nagy esést mutatnak. A befektetők fertőződési kockázattól tartanak, a Credit Suisse részvényei történelmi mélypontra jutottak, miután a legnagyobb részvényes közölte, hogy nem ad több tőkét a vállalatnak.Ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés