Előfizetői tartalom

Éles fordulat a forintnál és a dollárnál, kritikus szinten billeg az árfolyam

Portfolio
Az amerikai inflációs adat után kezdetben erősödött a dollár az euróval szemben, majd éles fordulattal esni kezdett, ezzel párhuzamosan pedig a forintnál is esés mutatkozott a késő délutáni kereskedésben a hónap zárásához közeledve. A technikai kép azt mutatja, hogy a forint az euróval és a dollárral szemben is kritikus szinten billeg.

Összességében továbbra is élénk inflációs nyomásra vall a személyes kiadások árindexével kapcsolatos friss amerikai statisztika, mert az élelmiszerek és az energia nélkül a PCE-árindex 4,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, illetve az elemzők által várt 4,5 százalék helyett. A „sima” PCE index 4,2%-os éves emelkedést mutatott, noha a Fed 2%-os szintet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés