Előfizetői tartalom

Meglódult a forint, aztán visszagyengült

Portfolio
A nagyon jó magyar külkereskedelmi mérleg adat után, illetve Virág Barnabás MNB-alelnök óvatos kamatcsökkentési stratégiát sugalló szavai után meglódult kedd délután a forint és háromhetes csúcsra ugrott az euróval szemben 370 közelében, aztán visszagyengült. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy egy fontos trendvonalat kezdett el tesztelni az árfolyam és ha letörné, akkor további forinterősödés előtt nyílna meg a tér. Óvatosságot adhat azonban egyelőre a forintpiaci szereplőknek, hogy nagyon nagy lett a magyar költségvetési hiány, ami komoly bajokat jelez a büdzsében, illetve holnap reggel teszi közzé a KSH az áprilisi inflációs adatot.

2023. május 09. 19:21 Óvatos mozgások A kora esti órákban a forint piacán csak visszafogott mozgásokat lehet látni, az euróval szemben az elmúlt órákban a 371,3-as szint közelében mozgott a jegyzés. A USD/HUF párban is hasonlóan visszafogott mozgásokat lehet látni, jelenleg 338,6-nál...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái