Előfizetői tartalom

Háromhetes mélypontról ugrott a forint, vadul erősödik az euró az EKB-döntés után

Portfolio
Több hullámban jelentős forintgyengülés alakult ki a csütörtöki kereskedésben, hiszen az euró jegyzései 377-ig ugrottak a reggeli 371,5-ről, és a mozgás megint felfelé lógott ki a régiós devizák mezőnyéből. Az esés a Fed szerda esti kamatdöntése után, ma is komoly gázár emelkedés mellett, illetve az EKB mai kamatdöntésének bejelentése előtt alakult ki. Aztán az eurózónás jegybank felőli üzenetek jócskán erősítették az eurót, de közben a gázár visszasüllyedt, így délután a forint is erősödni tudott. A hullámzó forintárfolyam miatt érthető, hogy a piac még jobban elkezd fókuszálni arra, hogy az MNB jövő kedden mit is dönt a kamatok terén.

2023. június 15. 19:25 Megosztás Csillapodnak a kedélyek Az elmúlt bő két órában már nem láthattunk jelentős mozgásokat az egyébként rendkívül hektikusan alakuló devizapiacon, a forintnak továbbra is kitart a viszonylagos lendülete és valamivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés