Hozam
Deviza

Áttörés határán a forint

Portfolio
A csütörtök reggeli forinteséssel, amellyel csaknem 392-ig drágult az euró, az árfolyam elkezdett tesztelni egy fontos technikai szintet, amelyet ha áttör felfelé, akkor további forintesés alakulhat ki.

Tegnapi forintpiaci elemzésünk technikai elemzési részében már felhívtuk a figyelmet arra, hogy a berajzolt csökkenő piros trendvonalra érdemes figyelni, mert ha azon átmegy felfelé az EURHUF árfolyam, akkor további tér nyílik meg a forint esése előtt, a megírt következő technikai szintekig (393 és 395 környéke, felette 401). Ma reggel ezen a vonalon már átjutott felfelé a kurzus, igaz egyelőre átmenetileg, így érdemes kiemelten figyelni. Fundamentális oldalról most a lengyel zloty tegnapi és mai folytatódó esése a forintot is nyomasztja a váratlanul nagy kamatvágás miatt, de közben a táguló lengyel-magyar kamatkülönbség akár a forint malmára is hajthatja a vizet.

A forint árfolyamkilátásairól és a várható kamatpályáról részletesen szó lesz a Portfolio október 17-i Budapest Economic Forum konferencián. További részletek:
hufreggtech230907

A forint dollárral szembeni árfolyamában – amint arra tegnapi elemzésünkben már rámutattunk – már kinyílt felfelé a tér, ami egészen nagynak mutatkozik, hiszen a most 365 körüli USDHUF árfolyam előtt a 377-es, majd a 380-as zónáig nem igazán látszik érdemi ellenállás.

usdhufregg230907

Egyelőre az euró/dollár árfolyamban sem látszik a közelben érdemi támasz szint azután, hogy letörte a berajzolt emelkedő piros trendvonalat, talán csak a 30-hoz közelítő napos RSI indikátor hívja fel a figyelmet, hogy túl gyors a dollár erősödése és jöhet benne korrekció. Ha ez bekövetkezne, az adhatna fellélegzést a forint dollárral szembeni árfolyama számára is.

eurusdreggtech230907

Címlapkép forrása: Getty Images

Csárt
otp bankfiók belső és külső képek, logó
repülőgép
amerikai gazdaság amerikai gdp
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. november 8.
Portfolio Investment Day 2023
2023. október 18.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Nagyon veszik a forintot, épp most birkózik a kulcsszinttel