Előfizetői tartalom

Ugrott a forint az MNB-s visszaszólásra és a kormányzati fordulat hírére

Portfolio
Az elmúlt napokban jelentősen gyengült a forint több fundamentális és technikai ok együtteseként, köztük arra, hogy a kormány felvetette: lecserélnék a hitelek referenciakamatát, ami érdemi kamatcsökkentéssel érne fel, és amelyre csütörtöki cikkükben élesen visszaszóltak az MNB ügyvezető igazgatói, téves útnak, a monetáris politikába való beavatkozásnak nevezve az ötletet. Erre a forint rögtön erősödni kezdett a háromhavi mélypontjáról, ami egybe esett azokkal az értesülésekkel, hogy a magyar kormány újabb fordulatot jelzett az ukrajnai támogatási program ügyében, beállva a sorba. Később ezt a hírt a kormány kategorikusan cáfolta. Aztán a nemzetgazdasági tárca államtitkára az MNB-s cikkre gyorsan reagált, lesöpörve a jegybanki kritikákat és azt vázolta, hogy az egyeztetések után érdemben csökkenhet majd az új hitelek kamata. Ez, illetve az EKB kamatdöntés, és az amerikai adatok együtt a délutáni órákban hullámzó kereskedést okoztak, az euró jegyzései 385 körül maradtak.

2024. január 25. 19:27 Megosztás Tartja magát a forint a 385 körüli szinten Egyelőre tartja magát a forint a 385 körüli szinten az euróval szemben, annak ellenére, hogy szó sincs fordulatról magyar részről, nem támogatja a kormány az évi 5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés