Előfizetői tartalom

Visszavághatják a bankok tőkekövetelményeit, beérett az amerikai lobbi

Portfolio
A Federal Reserve és két másik amerikai szabályozó hatóság, az FDIC és az OCC, egy új terven dolgoznak, amely csökkentené a legnagyobb amerikai bankok kötelező tőkeemelési rátáját közel 20%-kal, részben a banki vezérigazgatók, mint Jamie Dimon, a JP Morgan vezetőjének lobbitevékenységének eredményeként – számolt be a Wall Street Journal.

A Wall Street Journal vasárnapi jelentése szerint a Federal Reserve, valamint két további amerikai szabályozó hatóság, a Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) és az Office of the Comptroller of the Currency (OCC), egy új javaslatot dolgoznak ki, amely javaslat jelentős mértékben, közel 20 százalékkal csökkententené az Egyesült Államok legnagyobb bankjainak előírt tőkeemelését....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés