Előfizetői tartalom

A forint a sztár ma a világban, de miért?

Portfolio
Határozott erősödést mutatott ma a forint és a vezető devizákkal szemben öthetes csúcsra, vagy annak közelébe ért ma délutánra. A Portfolio.hu által megkérdezett piaci szereplők többsége szerint elsősorban amiatt teljesített ma kiemelkedően jól a forint a feltörekvő piaci devizák közül, mert a befektetők egyre inkább pozitívan értékelik, hogy közeleg a magyar kormány és az EU/IMF párosa közötti, a hitelkeretről szóló tárgyalások elindulásának ideje. Egy másik, szintén lényeges tényező, hogy általánosan javul a nemzetközi befektetői légkör, jórészt a holnap esti amerikai jegybanki kamatdöntés kimenetelével kapcsolatos bizakodás miatt.

A reggeli 291 körülről fokozatosan 288 körülig, azaz 1%-kal erősödött ma napközben a forint az euróval szemben.A mai mozgás azt jelenti, hogy május közepe óta nem látott erős szintre kapaszkodott a magyar fizetőeszköz.Míg egy névtelenséget kérő magyar piaci szereplő szerint "egyértelműen lokál sztori", az EU/IMF-tárgyalások közelgő elindulása áll a forint erősödése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés