Előfizetői tartalom

Erősítette a forint a Zalakerámiát

Portfolio
A forint árfolyamának erősödése rekord profitot eredményezett a jelentős euró hitelállománnyal rendelkező Zalakerámia számára a második negyedévben. Amennyiben eltekintünk ettől a nem realizált eredménytől, a társaság üzemi szinten egy jó közepes teljesítményt hozott. Az árbevétel és a profit kismértékű visszaesésében elsősorban a román leányvállalat csökkenő értékesítése játszott szerepet.

Az anyavállalat burkolólap exportját kedvezőtlenül érintette a forint erősödésének hatása, amely azonban a félévi adatokban még csak részben jelentkezett, így összességében még sikerült növelni az export árbevételt. A költségek terén ezúttal minden a helyén volt, mind a közvetlen költségek 5.2%-kal mérséklődtek, a közvetett költségeknél pedig infláció alatti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés