Előfizetői tartalom

Elemzői korrekciók

Portfolio
Amint várható volt folyamatosan korrigálják növekedési prognózisaikat a makrogazdasági elemzők az egyes befektetési bankoknál. Összességében megállapítható, hogy a korábbi stagnálás, mérsékelt visszaesés helyett az elemzők már a teljesítmény érdemi csökkenésére számítanak az USA-ban a harmadik negyedévben, és megítélésük szerint korai fellendülés sem várható a következő negyedévekben. 2002-ben már elinduulhat a növekedés, ugyanakkor hogy milyen gyors lesz a fellendülés, arról megoszlanak a vélemények.

A Deutsche Bank elemzője az USA 3. negyedéves GDP növekedésére adott előrejelzését -0.5%-ról -1%-ra csökkentette. Az USB Warburg elemzője szintén csökkenésre számít, azonban az ő prognózisa szerint ez csak 0.5% lesz a korábban becsült szintén 0.5%-os növekedéssel szemben. A J. P. Morgan elemzői szintén jelentősen korrigálták becslésüket, itt +1%-ról -1%-ra módosult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés