Előfizetői tartalom

Még mindig nincs vége a Rezidencia horror-történetének

Portfolio
A felszámoló tájékoztatása szerint továbbra sem sikerült lezárni a Rezidencia alapok felszámolási eljárását, aminek az oka, hogy a Legfelsőbb Bíróság (LB) elé került egy Budapest, IX. kerületi ingatlan ellenértéke tárgyában indított per. Az elsőfokú elutasítást követő fellebbezés 2000. július 26. óta az LB előtt van, de döntés még nem született. Az ügyben szereplő ellenérték - jelenleg 174 m Ft - diszkontkincstárjegybe van fektetve. A Rezidencia alapok történetét immár esettanulmány jelleggel is érdemes felidézni.

Mint ismeretes, a Rezidencia és Rezidencia II. ingatlanbefektetési alapokat zártkörű módon még a fénykorában lévő Globex csoport hozta létre 1994-ben. A jegyzéseket nagyszabású reklámkampány kísérte, aminek eredményeként az akkor amúgy még nem túl hosszú befektetési horizonttal rendelkező magánszemélyektől első lépésben több mint 1 mrd Ft-ot sikerült összegyűjteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés