Előfizetői tartalom

Optimizmus keleten

Portfolio
Növekedtek tegnap az indexek az távol-keleti börzéken, a tokiói tőzsde indexe, a Nikkei 225 1.4%-kal áll magasabban, mint az előző kereskedési napon, így záró ára 11,178 pont lett. A Topix index 1.1%-ot erősödött, záró értéke 1,065 pont lett, melyhez a legnagyobb mértékben a számítástechnikával foglalkozó társaság járultak hozzá a legnagyobb mértékben.

A tajvani TWSE 1.6%-kal ment feljebb, elsősorban a United Microelectronics-nak köszönhetően, mivel felvásárlási ajánlatot várható a társaságra a Texas Instruments-től. A koreai Kospi 2.8%-ot izmosodott, amiben oroszlánrésze volt a Samsungnak, hiszen a befektetők jó számokat várnak a társaságtól az első negyedév vonatkozásában. Japánban a Tokyo Electron 2%-ot emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés