Előfizetői tartalom

Ötödik sebességben - egy megdöbbentõen jó eredmény (2.)

Portfolio
Nem bizonyult elsietett optimizmusnak a General Motors vezetőinek februári bejelentése, melyben a piac stabilizációjára és a növekvő piaci részesedésre való hivatkozással megemelték az idei tervszámokat. A társaság már az első negyedévben bizonyított, az egy részvényre eső eredmény 23%-kal haladja meg a várakozásokat és ami talán még fontosabb a menedzsment az idei évre 5 dolláros EPS-t vár, több mint 20%-kal a 4.11 dolláros elemzői konszenzus felett. (A Merrill másfél héttel ezelőtt emelte 3.5 USD-ről 4.3 USD-re az előrejelzését.) Az autóipari tevékenység működési cash flowja a tavalyi 873 m USD-vel szemben közel 3 mrd USD-re ugrott. A stratégia sikeres; agresszív marketing és jól pozícionált termékek meghozták az eredményeket.

Miközben mind az amerikai, mind az európai személyautó és könnyű tehergépjármű piac 2-4% közötti csökkenést szenvedett el az első negyedévben, a General Motors közel 9%-kal tudta növelni árbevételét. Mindez elsősorban a sokak által megkérdőjelezett eredményességű, agresszív marketing munkának és az igen erős termékportfóliónak tulajdonítható. A három nagy aurógyártó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés