Előfizetői tartalom

Több mint 50 százalékkal csökken az alkalmi munkából élők közterhe

Portfolio
Több mint 50 százalékkal csökken az alkalmi munkából élők közterhe szeptember 1-től - idézte az MTI Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztert. Kiss ettől a lépéstől a feketefoglalkoztatás szűkülését, a részmunkaidős foglalkoztatás bővülését, illetve - a közteherfizetési készség növekedése miatt - az állami bevételek emelkedését várja.

Az intézkedés értelmében napi nettó 1600 forintos munkadíjig 500 forintot kell fizetnie a munkáltatónak a jövőben az eddigi 1200 forint helyett. Amennyiben regisztrált munkanélkülit foglalkoztat egy cég, a Munkaerőpiaci Alap a közteher 50 százalékát átvállalja - írja az MTI. A napi nettó 1600-2100 forintos munkadíjat 800 forint befizetési kötelezettség terheli majd a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés