Előfizetői tartalom

A tervezettnél kisebb mértékben emelkedik a gázolaj jövedéki adója

Portfolio
A mai napon rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a Pénzügyminisztérium. A tájékoztatón László Csaba pénzügyminiszter elmondta, hogy a mai ülésen a kormány tárgyalt a jövedéki adóval kapcsolatos változásokról. A kormány elfogadta, hogy a gázolaj jövedéki adója a korábban tervezetteknél kisebb mértékben emelkedjen, mely 10% helyett 6%-ot jelent. A gázolaj jövedéki adója így összesen 4.8 Ft-tal emelkedik 9 Ft helyett (a gázolaj jövedéki adója literenként 85 Ft lesz július 1-től). A benzin esetében marad a jelenlegi szabályozás, itt július 1-től bekövetkezik a 10%-os jövedéki adó emelés.

A kormány a parlamenttől azt kéri, hogy a házszabálytól eltérően gyorsított ütemben tárgyalja meg és fogadja el a törvényjavaslatot. A gázolaj kisebb jövedéki adó emelése összességében 4-4.5 mrd Ft adóbevétel kiesést jelent. A kormány emiatt olyan intézkedéseket is hozott, hogy a költségvetés egyenlege ne változzon. Ez intézkedések szintjén azt jelenti, hogy a dohány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés