Előfizetői tartalom

Hat éves mélyponton a Dow 390 pontos zuhanás után

Portfolio
Fájdalmas veszteségeket könyvelhettek el az elmúlt hét utolsó kereskedési napján az amerikai befektetők. Az orosz válság óta, 1998 tavasza óta nem állt a Dow ilyen alacsonyan, mint pénteken 390 pontos, 4.6%-os zuhanást követően. Vállalati oldalon a negatív tényezőket az Ericsson és a Sun gyorsjelentése, illetve a Johnson&Johnson egyik üzemében megindult FDA vizsgálat jelentette. A Merrill Lynch 3.5%-ról 2.5%-ra mérsékelte a második negyedéves GDP előrejelzését. A piacot gyakorlatilag érintetlenül hagyta az inflációs fronton érkező kedvező adat. A Dow egyetlen komponense sem tudott a pozitív tartományban zárni. A Nasdaq "mindössze" 2.8%-ot esett (1,319 pont). Az indexek vészesen közel járnak ahhoz, hogy új mérföldkőnek számító szinteket szakítsanak át.

Feltehetően egyetlen befektetőt sem vígasztal, hogy jónéhány stratéga változatlanul optimista a részvénypiacot illetően. Egyesek a befektetők pánikszerű eladásait teszik felelőssé az indexek zuhanásáért. Elképzelhető, hogy ismét sokkolta a befektetőket a média, a CNBC már a pénteki piacnyitás előtt fekete péntektől volt hangos történelmi összehasonlításokat felhozva....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés