Előfizetői tartalom

AOL: "vetített" profit, "elhálózott" profit - SEC vizsgálat

Portfolio
Már-már mesésen a várakozások feletti eredményről számolt be az AOL, a világ legnagyobb média cége, amit csupán a könyvelési gyakorlatával szemben indított "rutinszerű" SEC vizsgálat árnyékol be. Elemzői körökben a társaság összetett és nehezen átlátható tevékenysége, illetve az internetes tevékenység drámaian romló eredményessége került előtérbe az összességében jó gyorsjelentés ellenére is. A piac szkeptikusnak tűnik, a tegnapi rally ellenére is esett a részvényárfolyam, majd a zárás utáni kereskedésben a SEC vizsgálat híre közel 9%-ot csippentett le az árfolyamból.

A piaci körülmények miatt a gyorsjelentés ismertetése helyett a felügyeleti vizsgálattal szükséges kezdeni beszámolónkat. A társaság bejelentette, hogy a SEC rutinszerű ellenőrzés keretében megkezdte a könyvelés vizsgálatát, melyet az AOL teljes egészében támogat és a vizsgálatot fair-nek minősítette. A vizsgálat pozitív lezárása egy ekkora méretű és ilyen összetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés