Előfizetői tartalom

Zuhan a brazil reál - érintetlenek a kelet-európai devizák

Portfolio
Ismét szabadesésbe került a brazil reál árfolyama, ugyanis egyre kisebb az esélye, hogy az adósságválsággal küzdő ország képes lesz IMF segélyhez jutni. Egymást váltják a delegációk az IMF washingtoni székházában, ugyanakkor a közelgő választások előtt –részben az argetín példából okulva – igen kevés esély van arra, hogy a Valutaalap milliárdokat adna a dél-amerikai országnak. A reál árfolyama az egy héttel korábbi szinthez képest közel 12%-ot gyengült.

A hétfői gyengülés kb. 5% volt a dollárral szemben, a mai napon további 3.5%-ot gyengült a brazil fizetőeszköz. A befektetők igen bizonytalanok, jellemző a minden áron történő likvidálás. Elemzők szerint egy ilyen helyzetben igen nehéz becslést adni arra, hogy hol lehet a részvény- illetve kötvényárfolyamok alja, illetve meddig gyengülhet a reál. Konszenzusos véleménynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés